Vandaag weer een heerlijke makkelijk en snel recept voor een paar lekkere en gezonde burgers. Maar dan met tonijn steaks in plaats van de gewoonlijke hamburgers. Zo is vis eten zelfs voor de niet vis liefhebbers een feest.
De tonijn burgers zijn in ongeveer 5 minuten te maken en bevatten 97 calorieën.
Ingrediënten (voor 2 burgers):
2 tonijn steaks
1 knoflook teentje (fijngehakt)
1 kleine knop verse gember (gepeld en fijngehakt)
1 eetlepel soja saus
handvol koriander blaadjes (gesneden)
1 eetlepel zonnebloem olie
broodjes
sla
tomaat (in plakjes gesneden)
avocado (in plakjes gesneden)
Bereiding:
Snij de tonijn steaks in kleine stukken. ga door totdat het ruwweg gehakt is. Meng de tonijn in een kom samen met de knoflook, gember, koriander en soja saus. Vorm met je handen 2 burgers van het mengsel en leg de burgers op een bord in de koelkast.
Verhit de olie in een anti-aanbakpan en bak de burgers 1 a 2 minuten aan beide kanten totdat je zelf denkt dat ze goed zijn. Verwarm de broodjes, leg de burgers, de sla, de tomaat en de avocado in de broodjes en serveer deze uit.
Eet smakelijk!
nom nom ziet er lekker uit!
BeantwoordenVerwijderen