18 december 2011

Verslag studiereis Croyden - Londen

Afgelopen maandag was het dan eindelijk zover. We gingen met de hele klas en 2 leraren naar Engeland. We hadden het vliegtuig van 5 voor 5 wat dus inhield dat we in het donker gingen vliegen. Dit was super mooi.

Toen we aankwamen op Gathwick Airport in Londen moesten we nogmaals door de douane. Toen we in de bagage hal aankwamen stonden onze koffers in een rijtje achter elkaar op ons te wachten. We konden dus zo onze koffers pakken en richting de treinen lopen. We verbleven in het Clink hostel in Londen. Deze zat op 10 - 15 minuten lopen vanaf het station van Kings Cross. Maandag hebben we gezellig met z'n allen gegeten bij een italiaans restaurantje. Daarna gingen we naar het hostel. Eenmaal aangekomen in het hostel is iedereen naar zijn kamer gegaan. In het hostel was ook een bar waar elke avond een ander thema was. Daar hebben we nog even met de klas gezeten en daarna zijn we naar bed gegaan.

Clink78 hostel

Dinsdag was de dag waar iedereen tegenop zag. We moesten een presentatie houden voor de burgemeester van Croyden. Dit jaar is dat counselor Graham Bass. De Townhal, het gemeentehuis, was ontzettend mooi. We werden daar al opgewacht door de portier, de burgemeester van vorig jaar en zijn vrouw en door nog een bekende van de leraar. Al deze mensen waren ontzettend aardig en dankzij hun verdwenen de zenuwen grotendeels als sneeuw voor de zon. De presentatie verliep erg goed. Na de presentatie hadden we een uurtje pauze. Dit uurtje hebben we gebruikt om even snel naar de Primark te gaan en een broodje te halen bij de Subway. Toen de pauze voorbij was, was het de hoogste tijd voor de interviews. Daarna gingen we op weg naar de musical. De musical waar wij heen gingen was Mamma Mia. Deze musical was ontzettend leuk en ook zeker een aanrader. Daarna gingen we weer met de Underground, metro, naar het hostel.

Councelroom, Townhal, presentatiezaal

Woensdag gingen we op excursie waarbij we zelf de tourguides waren. Zo zijn we naar Buckingham Palace, Westminister Abbey, London Eye, Madame Tussaud en Covent Garden geweest. Op Covent Garden zat ook een Lush winkel waar we heerlijk geshopt hebben. Hier komt binnenkort nog een revieuw over. Na deze lange en vermoeiende dag waren we weer blij om terug te zijn in het hostel waar we nog even gezellig bijgekletst hebben.
Buckingham Palace
Vanuit Londen Eye, Big Ben 

Donderdag was de dag waar bijna iedereen naar uit keek. Het was onze vrije dag en dat betekende dus shoppen!!!! Als eerste zijn we naar Harrods geweest maar hier waren we helaas al snel uitgekeken. Daarna hebben we de Underground gepakt naar Oxford Circus, ook wel bekend als Oxford Street, De winkelstraat van Londen. Hier zat een enorme Primark waar we ons dan ook lekker hebben laten gaan. Daarna zijn we nog langs een aantal andere winkeltjes gegaan en toen toch maar besloten om weer terug te gaan naar het hostel. Daar hebben we onze aankopen geshowd en hebben we 'savonds nog gezellig aan de bar gezeten, nadat we onze koffers ingepakt hadden.
Oxford Street in het donker

Vrijdag gingen we weer vroeg naar huis. Helaas hadden we een tegenvaller in Nederland doordat de treinen, vanwege een ongeluk met een vleeswagen, niet meer tussen Shiphol en Arnhem reden. Hierdoor moesten we omreizen en waren we dus later thuis dan gepland.

Al met al was het weekje Londen ontzettend geslaagd. Ook al ben ik er zelfs nu nog van aan het bijkomen.
Mocht je ooit de gelegenheid hebben om er na toe te gaan dan moet je dat zeker doen. Ik ga in ieder geval nog wel een keer terug. Al is het alleen al voor de geweldige stad met super leuke en mooie winkels.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten