16 november 2011

Homemade maskers

Ben jij ook zo dol op maskers maar zijn ze op en heb je geen tijd om naar de winkel te gaan? Nou dan maak je ze toch gewoon zelf. Het enige wat je nodig hebt zijn huis, tuin en keuken producten. 


Gezichtsmaskers

Honingmasker
Verwarm een beetje honing en smeer dit op je gezicht. Laat dit 10 tot 15 minuten inwerken en spoel het af met lauwwarm water. Let op dat je de honing niet te heet maakt.

Honing yoghurt masker
Meng 1 eetlepel honing met 1 eetlepel yoghurt. smeer dit op je gezicht en laat 10 tot 15 minuten inwerken. spoel af met lauwwarm water. Voor een droge huid kun je 2 eetlepels honing gebruiken. Voor een vette huid kun je een theelepel limoensap toevoegen.

Banaan, honing, citroen masker
Snijd 1 banaan in stukken en doe deze in een blender. Voeg hier 2 eetlepels honing en 2 eetlepels citroensap aan toe. Blend dit alles door elkaar en breng het mengsel aan op het gezicht. Laat het masker 15 minuten intrekken en spoel af met lauwwarm water.

Wortel masker
Kook 2 tot 3 grote wortels gaar en pureer deze. Mix de puree met 2 eetlepels honing. Laat het mengsel afkoelen. Vervolgens smeer je het mengsel uit op je gezicht en laat je het masker 15 minuten inwerken. Spoel af met koud water. Dit masker is zeer geschikt voor een onzuivere huid.

Haar maskers

Avocado masker
Pureer 1 avocado in de blender. Voeg hier 1 theelepel honing aan toe. Smeer het masker in het haar, laat dit 5 minuten inwerken en spoel het uit. Was het haar met shampoo om de restjes en de stukjes uit het haar te wassen.

Verstevigende shampoo
Voeg 1 ei toe aan je shampoo. Was hier je haar mee en spoel dit goed uit.
Droog haar masker
Meng een ei met een theelepel honing en 2 theelepels olijfolie. Verdeel het masker over het vochtige haar. Dek dit af met een badmuts of plastic folie. Laat het masker 30 minuten inwerken en was het er daarna met shampoo uit.
Masker voor glanzend en sterk haar
Snij een kiwi in stukjes en doe dit in een blender. Mix hier een ei doorheen en voeg er vervolgens wat bier bij. Laat het masker 5 tot 10 minuten inwerken en spoel het daarna grondig uit.

Scrubs

Handscrub
Meng 2 eetlepels olijfolie met een beetje suiker in je hand. Wrijf je handen goed in met het mengsel. Spoel het af met lauwwarm water en was daarna je handen. Voor de finishing touch smeer je je handen in met een voedende en verzachtende handcrème.

Lichaamsscrub
Meng 1 kopje bruine suiker met een half kopje honing en 3 eetlepels citroensap. Scrub je lichaam met het mengsel en spoel het daarna af. Smeer je huid daarna in met bodylotion of baby olie.

Zelf gebruik ik graag de hand scrub. Deze zorgt ervoor dat je handen heerlijk zacht en gevoed worden en er verzorgd uitzien. Het fijne aan deze scrub is dat hij snel te maken en makkelijk in gebruik is.

Welk masker/scrub ga jij uitproberen?






Geen opmerkingen:

Een reactie posten