Ingrediënten voor 4 personen:
2 pond rijpe trostomaten
3 knoflook teentjes
3 eetlepels olijf olie
4 grote scharreleieren
2 eetlepels gehakte peterselie
Bereidingswijze:
Verwarm de over voor op 180 graden. Snij de tomaten in partjes en verspreid ze over een ovenschaal. Pel de knoflook, snij deze fijn en strooi deze over de tomaten. Besprenkel met de olijf olie en kruid met zout en peper en roer alles samen.
Schuif de ovenschaal met de tomaten in de oven en bak dit 40 minuten totdat de tomaten zacht zijn en het velletje bruin begint te worden.
Maak vier gaatjes tussen de tomaten. Breek een ei in elk gat en leg folie over de schaal. Zet het gerecht nogmaals in de oven voor 5 tot 10 minuten totdat de eieren gebakken zijn naar uw wens. Strooi de peterselie over het gerecht en serveer het gerecht met geroosterd brood of warme ciabatta brood met een salade.
Eet smakelijk!
Bron: BBC Good Food
Geen opmerkingen:
Een reactie posten