Het is weer donderdag en dat betekend dat het weer tijd is voor een nieuw recept van de week. Deze week is dat de bloemkool met vinaigrette. Dit gerecht bevat 114 calorieën.
Ingrediënten voor 8 personen:
1 kleine bloemkool
1 romanesco bloemkool
1 kleine rode ui, fijn gesneden
handvol kappertjes
handvol gesneden peterselie
Voor de vinaigrette:
6 eetlepels olijf olie
2 eetlepels rode wijn azijn
1 eetlepel Dijon mosterd
Bereiding:
Begin met het maken van de dressing door alle ingrediënten bij elkaar te doen in een kom. Doe hier ook een beetje peterselie bij.
Breng een grote pan met water aan de kook en kook de bloemkool voor 5 tot 7 minuten zodat het nog knapperig is. Doe de bloemkool in de kom met de dressing wanneer deze nog heet is. Laat dit even staan om af te koelen. Vlak voor het serveren de rode ui, kappertjes en peterselie toevoegen.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten