8 januari 2012

Must see movie top 5 januari

Het is weer een nieuwe maand dus ook weer tijd voor een nieuwe movie top 5 van de maand. Deze maand staan de volgende films in de movie top 5:

The Help


Skeeter is een meisje uit het zuiden van het land die midden in de maatschappij staat. Ze is net klaar met studeren en heeft besloten om schrijfster te worden. Ze zet het leven van haar vrienden en de stad Mississippi op zijn kop wanneer ze besluit een groep zwarte vrouwen te interviewen die hun hele leven hebben gewijd aan het helpen van families uit het zuiden. 

Aibileen is de schoonmaakster van de beste vriendin van Skeeter. Zij is de eerste die bereid is om met Skeeter te praten. De vrienden van Skeeter en de rest van de zwarte gemeenschap voelen zich ontzet en kunnen dit niet begrijpen. Skeeter en Aibileen zetten hun samenwerking voort, ongeacht het risico dat Skeeter de levenslange vriendschappen die ze heeft opgebouwd kwijtraakt. Steeds meer zwarte vrouwen zijn bereid naar voren te stappen met hun verhaal, en wat blijkt, ze hebben heel veel te vertellen. 

Ondertussen worden uitzonderlijke en echte vriendschappen gesloten, maar niet voordat de rest van de stad heeft laten weten hoe over al deze nieuwe ontwikkelingen gedacht wordt.

Mission Impossible - Ghost Protocol


In dit vierde deel wordt de organisatie Impossible Mission Force (IMF) ervan verdacht betrokken te zijn bij een internationaal terroristisch complot en op non-actief gezet. Ethan Hunt komt in het geheim samen met zijn nieuwe team om de naam van IMF te zuiveren. Tijdens deze ondergrondse missie treedt het zogenaamde 'Ghost Protocol' in werking, waarbij hulp en contact met de buitenwereld onmogelijk zijn.

Sherlock Holmes 2

Als de kroonprins van Oostenrijk dood wordt aangetroffen, wijst alles erop dat het om een zelfmoord gaat, aldus inspecteur Lestrade. Maar volgens Sherlock Holmes is de prins vermoord en is die moord slechts één deeltje van een onheilspellende puzzel, bedacht door Professor Moriarty. Een spoor van aanwijzingen brengt Holmes in een ondergrondse herensociëteit, waar hij en zijn broer Mycroft het glas heffen op Dr. Watson, om zijn laatste avond als vrijgezel te vieren. In die club maakt Holmes kennis met Sim, een waarzegster die veel meer ziet dan ze vertelt. Omdat ze ook meer weet van de moord op de prins, dreigt zij het volgende slachtoffer van de moordenaar te worden. Op het nippertje slaagt Holmes erin haar te redden en met de nodige tegenzin besluit zij hem te helpen. 

Watson en Sim maken een gevaarlijke reis, maar de sluwe Moriarty is ze steeds te slim af en werkt ijverig door aan zijn web van dood en verderf. Als zijn masterplan slaagt, zal het de wereldgeschiedenis veranderen

New Years Eve

Terwijl iedereen zich opmaakt voor de meest feestelijke avond van het jaar in het bruisende New York, komen de verhalen samen van geliefden en singles die met elkaar zijn verbonden.

Margin call

Een grote verzekeringsbank verkoopt, ondanks de grote risico’s en de vele waarschuwingen, riskante investeringspakketten aan hun cliënten. Op een late avond ontdekken twee jonge advocaten dat het onderpand van de bank om eventuele verliezen te kunnen compenseren - de margin - doorbroken is en dat het bedrijf op een grote ramp afstevent. Omdat geheel Wall Street van deze vergiftigde investeringen probeert af te komen, realiseren ze zich tot hun grote schrik dat de markt op het punt staat in te storten. 

Een nachtelijke meeting met het management wordt gerealiseerd, waarbij gekozen moet worden tussen twee opties: de bank ten onder laten gaan of toch proberen hun gevaarlijke bezittingen te verkopen. Hun cliënten zullen worden geruïneerd, maar zij kunnen blijven bestaan. Als de nacht vordert wordt het pijnlijk duidelijk dat hun beslissing een domino-effect kan veroorzaken dat consequenties heeft voor de hele wereld.

Welke film ga jij deze maand zeker kijken?


1 opmerking: