8 november 2011

Must see movie top 5 van november

Het is weer tijd voor de movie top 5 van de maand. Alleen is het deze keer geen movie top 5 maar een movie top 6.

Twilight saga: The breaking dawn deel 1




Bella en Edward gaan na de bruiloft op huwelijksreis naar Rio De Janeiro, waar Bella tot haar schrik ontdekt zwanger te zijn. De familie van Edward is in shock door de situatie, die de fragiele band tussen de vampieren en weerwolven nog meer spanning bezorgt. Niemand weet wat te verwachten van deze onwaarschijnlijke zwangerschap. Ondertussen blijft ook de dreiging van de Volturi bestaan.



Abduction




Nathan voelde zich altijd al een beetje anders, maar het idee dat hij geadopteerd zou zijn, vond hij een rare gedachte. Wanneer zijn studiegenootje Karen voor een project op een website over vermiste kinderen belandt, stuit zij op een kinderfoto van een jongetje die verdacht veel op Nathan lijkt. Nathan herkent het shirt dat het lachende kereltje draagt en is volkomen van slag. Eén simpele foto gooit zijn leven overhoop. Wat volgt is een spannende zoektocht van Nathan en Karen, terwijl ze worden achtervolgd door de geheime dienst. Ze durven niemand meer te vertrouwen, maar samen ontrafelen ze de ingewikkelde puzzel over de grootste leugen in zijn leven


What's your number




Wanneer Ally nietsvermoedend in een magazine zit te bladeren, stuit zij op een artikel wat haar single bestaan volledig op zijn kop zet. Het artikel stelt namelijk dat vrouwen die in hun leven meer dan twintig partners hebben gehad hoogstwaarschijnlijk de rest van hun leven single blijven. Wanneer Ally de mannen in haar leven begint te tellen, verliest ze de hoop ooit nog te trouwen. Ze belooft zichzelf haar huidige aantal mannen niet te overschrijden en schakelt de hulp in van haar knappe buurman. Samen beginnen zij een zoektocht naar al haar oude vriendjes in de hoop dat daar misschien toch wel de ware tussen zit.


Dream House




De succesvolle uitgever Will Atenton stopt met zijn drukke baan in New York om een rustiger leven te kunnen leiden met zijn vrouw Libby en kinderen. Vol mooie plannen vertrekt het gezin naar een nieuw huis in een rustig stadje. Al snel blijkt dat het huis plaats delict is van een moord op de vorige bewoners, waarvan de hele stad maar één iemand verdenkt.


Real Steel




Charlie Kenton is een boxer die zijn glorie verloren heeft en daarmee ook zijn kans op een titel, nu stalen robots van bijna 1.000 kg en 2,5 meter lang de boksring overgenomen hebben. Als promotor verdient Charlie net genoeg geld om simpele robots in elkaar te zetten om zo van de ene ondergrondse bokswedstrijd naar de andere te kunnen gaan. 

Wanneer Charlie aan lager wal raakt, is hij genoodzaakt samen te werken met zijn zoon Max die hij nooit echt heeft leren kennen. Samen gaan ze aan de slag om een tegenstander te bouwen en te trainen die kampioenwaardig is. Charlie en Sam moeten alles op alles zetten en tegen alle verwachtingen in krijgen ze nog één laatste kans op een grote comeback


Heineken ontvoering




Op een koude novemberdag in 1983 wordt ‘s werelds succesvolste en rijkste bierbrouwer Alfred Heineken samen met zijn chauffeur Ab Doderer voor de deur van zijn kantoor ontvoerd. Wat volgt is de meest geruchtmakende en beruchte ontvoeringszaak die Nederland ooit gekend heeft. Eenentwintig uitputtende en zenuwslopende dagen verblijft de fabrikant in een koude, benauwde cel, vastgeketend en voor het eerst van zijn leven volkomen machteloos. 

Zijn ontvoerders, vier criminele vrienden uit Amsterdam, ondervinden grote problemen om het losgeld te incasseren. Het hele land leeft mee en houdt de adem in. Intussen neemt Rem de bewaking van de twee ontvoerde mannen voor zijn rekening, waarbij hij met sadistisch genoegen Heineken vernedert en angst aanjaagt. Als eindelijk het losgeld overgedragen is, volgt de bevrijding van Heineken en zijn chauffeur. Vanaf dat moment begint de klopjacht op de ontvoerders, waarbij Heineken zich niet beperkt tot het passief volgen van de ontwikkelingen. Dominant en tot op het allerhoogste niveau wendt hij zijn invloed aan om de opsporing te laten slagen. Was hem tijdens de ontvoering de rol van prooi opgelegd, nu is híj de jager.

Met onder anderen Rutger Hauer en Reinout Scholten van Aschat


Welke film(s) ga jij deze maand kijken?

2 opmerkingen:

  1. waar is puss in boots =( snik haha
    dat is ook echt een must see!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. haha ja dat is zeker een must see :p alleen zag hem niet in de lijsten staan van de bioscopen dus daarom had ik hem er nog niet tussen gezet. Sorry

    BeantwoordenVerwijderen